Gedeon napja van. | 2024.03.28

Év végén megkezdődhet az M2-es gyorsforgalmi úttá fejlesztése

2016-06-02 15:26:00

Megjelent az M2-es Budapest-Vác közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzési felhívása, eredményes pályázat esetén év végén megkezdődhet az érintett szakasz gyorsforgalmi úttá fejlesztése - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

    A tervek szerint az autósok 2018 végétől közlekedhetnek majd a 19,6 kilométeres új úton, a bővítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Program (IKOP) forrásból valósulhat meg.
    A társaság ismertette: a beruházás keretében egyebek mellett Dunakeszinél a meglévő csomópont terhelését csökkentik. A Sződligeti különszintű csomópont is átépül, a jelenlegitől 800 méterre kerül Vác felé, a csomópont pedig kizárólag gyalogos és kerékpáros közlekedés számára lesz megnyitva, megszűntetve a régóta fennálló veszélyhelyzetet. Emellett megerősítik a főpálya aluljáró hídjait, illetve ahol szükséges, zajvédő falat és erdőt telepítenek.
    A tájékoztatás szerint a több mint 13 kilométeren 2X1 sávon futó út négynyomúsítása után gyorsabbá és biztonságosabbá válik az utazás a környékbeli települések - Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác - és a főváros között.