Auguszta napja van. | 2024.03.29

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Bárány Attila: a vízilabda ünnepe lesz

2016-06-01 18:27:20

 

A vízilabda ünnepe lesz a  Bajnokok Ligája hatos döntője - hangsúlyozta Bárány Attila, a rendező ZF Eger ügyvezetője a Margitszigeten csütörtöktől szombatig sorra kerülő torna szerdai sajtótájékoztatóján.

    Hozzátette, nagyon tisztelik a horvát Jug Dubrovnikot, amellyel csütörtökön az elődöntőbe jutásért mérkőznek, ugyanakkor úgy véli, a csapat készen áll a négy közé jutásra.
    Kósz Zoltán, a másik magyar résztvevő, a bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép kapusedzője, örül, hogy a két hazai csapat elkerülte egymást, s - mint hozzátette - bízik benne, hogy a döntőben fognak találkozni.
    "A felkészülésünk nagyon jól sikerült, ezt jelzi, hogy egy remek Egert tudtunk legyőzni a bajnoki döntőben" - mondta.
    Jesús Martín, a Barceloneta vezetőedzője kiemelte, nagyon elégedettek, hogy két hazai rendezés után a budapesti végjátékig is eljutottak, ugyanakkor hangsúlyozta, csütörtökön nehéz mérkőzés vár rájuk a Szolnok ellen.
    Vjekoslav Kobescak, a Jug Dubrovnik trénere azt mondta, egyelőre az első, Eger elleni találkozóra koncentrálnak, amely rendkívül keménynek ígérkezik. Hozzátette, mind a hat csapatnak van esélye elhódítani a trófeát, mindegyik együttest remek játékosok alkotják.
    Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy nemcsak most, hanem jövőre is Budapest rendezheti a hatos döntőt. Kiemelte, a 6800 férőhelyből mindössze 900 nem kelt még el, így bízik benne, hogy telt ház, és abban is, hogy jó idő várja a csapatokat.
    A szerdai sajtótájékoztatón - amelyen a pénteki elődöntőben érdekelt, címvédő Pro Recco és a sorozatban az idényben még veretlen Olympiakosz képviselői még nem vettek részt - elhangzott, 102 újságíró és mintegy 40 fotós tudósít a döntő három napjáról, amelyet az érintett országok televíziói is közvetítenek.

    A margitszigeti Final Six programja:
    csütörtök:
    a négy közé jutásért:
ZF-Eger - Jug Dubrovnik (horvát) 19.00
Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 20.30
    péntek:
mérkőzés az 5. helyért 17.30
    elődöntő:
Szolnok/Barceloneta - Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00
Eger/Jug-Pro Recco (olasz) 20.30
    szombat:
mérkőzés a 3. helyért 19.30
döntő 21.00