Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Virtuózok csapata is indul az Ultrabalatonon

2016-05-27 13:26:02

 

A Virtuózok külön csapattal indul a szombaton az Ultrabalaton futóversenyen, a csapat kapitánya Miklósa Erika, a Duna közszolgálati csatornán futó klasszikus zenei tehetségkutató műsor zsűritagja. A Virtuózok képviseletében fut még Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Batta András zenetörténész, a műsor zsűritagja - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-t pénteken.

    A közlés szerint a Virtuózok csapat színeiben összesen tízen futnak különböző távokon a Balaton körül, a résztvevőknek együtt 220 kilométeres távot kell teljesíteniük.
    Mint az MTVA közleménye felidézi: a futóként is ismert Miklósa Erika operaénekesnő ötlete volt, hogy a Virtuózok saját csapattal induljon az Ultrabalatonon, amely a szervezők szerint Közép-Európa leghosszabb futóversenye.
    "Nagyon kedvelem a futást és úgy gondoltam, hogy a csapat indításával fel tudjuk hívni a figyelmet a Virtuózok mozgalomra. Ars poeticám, hogy a művészet és a sport elválaszthatatlanok, így adott volt, hogy összekapcsoljam a klasszikus értékekkel a mozgást. Részünkről ez egy misszió, a műsor logójával díszített ruhában fogunk futni, így nem csak a televízióban, hanem a futótársadalomban is népszerűsítjük a komolyzenét" - idézi a közlemény Miklósa Erikát.
    Az operaénekesnő több részletben összesen mintegy 30 kilométert fog futni, Balog Zoltán miniszter, a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöke pedig mintegy 7,2 kilométeres távot teljesít Dörgicse és Zánka között. Batta András 15 kilométer lefutására vállalkozott. Neki ez lesz az első versenye, másfél éve kezdett futni Miklósa Erika hatására. A csapat többi tagja között van két mérnök, egy személyi edző, készenléti rendőr, környezetvédelmi újságíró, katonai attasé és informatikus is.
    Az Ultrabalatont immár 10. alkalommal rendezik meg, a résztvevőknek 32 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy körbefussák a Balatont. A 220 kilométeres verseny Balatonaligáról, a Club Aligából indul és ott lesz a cél is. A versenyzők a Balaton északi partja felé indulnak, a szervezők összesen 31 váltópontot jelöltek ki a csapatok számára. A legrövidebb szakasz 3, a leghosszabb 14,7 kilométer hosszú.
    A szervezők közlése szerint egyébként az idei Ultrabalatonra rekordnevezés érkezett: több mint 230 egyéni versenyző, 820 csapat és 500 bringás, azaz több mint hétezer induló vág neki a körnek.