Gedeon napja van. | 2024.03.28

„Nyitott szertárkapuk 2016” - Katasztrófavédelmi gyermeknap

2016-05-25 13:56:00
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyermeknap alkalmából nyílt napot rendez, melynek keretén belül a megye Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságai, Katasztrófavédelmi Őrsei és Önkéntes Tűzoltó Egyesületei lehetőséget biztosítanak a laktanyáik megtekintésére.

Magyarországon 1931. óta ünneplik a gyermeknapot, ami azon túl, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és helyzetére, a világ sok országában ünnepnap is.

A rendezvény célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valamint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése.

A nyílt nap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

Tűzoltó laktanya látogatási lehetőség: 2016. május 29. (vasárnap), 1000-tól 1600 óráig.

Letölthető dokumentum(ok):

Helyszínek

A katasztrófavédelmi gyermeknapon nemcsak a tűzoltólaktanyák nyílnak meg, hanem a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és annak vidéki kiállítóhelyei is ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket. A múzeum és a kiállítóhelyek elérhetők az alábbi linken:

http://muzeum.katasztrofavedelem.hu/

Kollégáink várnak minden kedves érdeklődőt!

Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. szds. (illusztráció)