Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy unokáival erőszakoskodó férfit Nyíregyházán

2016-05-24 14:18:12

 

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy unokáival erőszakoskodó férfit kedden, nem jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

    Toma Attila tájékoztatása szerint a férfit három rendbeli, nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint öt rendbeli, kiskorúak veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró tanács.
    A vádlott és védője felmentésre, illetve másodsorban enyhítésre irányuló fellebbezést jelentett be.
    A férfi lánya korábban meghalt, a gyámhivatal a nagyapát jelölte ki a nő öt gyermekének gyámjául. A vádlott 10 éves, 8 éves és 4 éves lányunokájával szemben követte el a különböző szexuális cselekményeket, míg két fiúunokáját tűzifalopásra késztette, alkohollal itatta és rászoktatta a cigarettázásra. A gyermekeket a vád szerint rendszeresen bántalmazta, vesszővel, nyújtófával verte. Sokszor éheztette is unokáit, és amikor nem vett nekik ételt, a szomszédokhoz küldte kéregetni őket. Személyi higiéniájukról sem gondoskodott megfelelően, koszos, hiányos ruházatban járatta őket.