Csongor napja van. | 2024.04.16

Illegális bevándorlás - Szakértő: óriási iparág az embercsempészetből

2016-05-24 09:59:00

Budapest, 2016. május 24., kedd (MTI) - Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint az illegális bevándorlással összefüggő embercsempészetből az elmúlt időszakban óriási iparág alakult ki, amely még fejlődik.

A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában megjegyezte, hogy Udo Ulfkotte A menekültipar című új könyvében tényekkel bizonyítva írt arról, hogy csak Németországban évente nagyjából 140 milliárd eurós hasznuk van azoknak, akik a migrációs iparágban részt vesznek. Vannak a beérkező migránsok, a szolgáltatók, akik szállást, ételt biztosítanak és az állam, amely ezt finanszírozza.
Földi László kiemelte: már egy éve beszélünk arról, hogy Európa határait meg kell védeni, de mivel ez nem történt meg, nem százezer migráns érkezésével kell még számolni, hanem sok millióval. Ők érkezhetnek a Közel-Keletről, Afganisztánból, és mindezeken felül Afrikából tízmilliók is elindulhatnak - fejtette ki a szakértő. Mivel Európa határai nincsenek kellően védve, ezért ők akadálytalanul jöhetnek, függetlenül attól, hogy segítik-e őket az embercsempészek vagy sem - tette hozzá.