Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egy nap alatt 14 embert fogtak el a rendőrök kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt

2016-05-23 06:03:37

 

Budapest három kerületében 24 óra alatt 14 embert fogtak el a fővárosi rendőrök kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt - közölte a rendőrség hétfő hajnalban honlapján.

 

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a X. kerületi Alkér utca lakásban tartott házkutatás során a rendőrök az udvaron lévő növényekben elrejtve, valamint a téglafal rései között amfetamint találtak. Egy lakhelyelhagyási tilalom alatt lévő férfi - az élettársa és az édesanyja segítségével - naponta árult kábítószert kőbányai lakásuk udvarán. A férfit és családtagjait szombat este, valamint vasárnap hajnalban a ferencvárosi nyomozók fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével. A rendőrség kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. Miklós 47 éves, B. Viola 36 éves, valamint N. Miklósné 64 éves budapesti lakosok ellen.
    A II. kerületi rendőrök szombaton nem sokkal éjfél után a Tárkony utcában fogták el V. Tamást, ruházatának átvizsgálásakor marihuánát találtak nála.
    Az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a Szent István téren alig három órával később fogták el V. Dávidot, akinél kokaint találtak. V. Tamás és V. Dávid ellen szintén kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
    A kábítószer-kereskedelem elkövetésével gyanúsított öt embert kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásukra tett előterjesztést a rendőrség.
    A bűncselekményekkel összefüggésben további kilenc embert állítottak elő, velük szemben kábítószer-birtoklás miatt indult eljárás - olvasható a BRFK közleményében.