Emma napja van. | 2024.04.19

Új gyártósort helyezett üzembe a Hell Szikszón

2016-05-20 12:37:17

Új gyártósor állt termelésbe a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói gyárában, a cég 2,5 milliárd forintot költött a beruházásra - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

 

    A tájékoztatás szerint az energiaitalt gyártó vállalat a folyamatosan növekvő hazai és exportpiaci igények miatt döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település határában lévő gyárának további fejlesztése mellett, a gyártósor a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében épült meg.
    A több mint 2,5 milliárd forintos beruházáshoz csaknem fél milliárd forint támogatást kapott a magyar tulajdonú vállalat.
    Az új gépsornak köszönhetően a Hell kapacitása napi 2,4 millió fémdobozos ital gyártására nőtt, így a társaság immár két fémdobozos és egy petpalack töltősoráról óránként százezer fémdobozos és húszezer petpalackos üdítőital kerülhet le.
    A több mint kétszáz embert foglalkoztató magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Hell az elmúlt öt évben mintegy 15 milliárd forint értékű beruházást valósított meg Szikszón. A cég a 2014-es üzleti évet 12,8 milliárd forint nettó árbevétel mellett 560 millió forint eredménnyel zárta.