Tivadar napja van. | 2024.04.20

Nyilvános a Velence Meleg-hegy helyi rádiós frekvencia pályázati felhívása

2016-05-19 12:58:00

A médiatanács eheti döntése alapján nyilvános a Velence Meleg-hegy helyi rádiós frekvencia pályázati felhívása. A testület pénzdíjat ajánlott fel a Göcsej Filmszemle helyezettjeinek - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a 60 ezer fős ellátottságú Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia végleges pályázati felhívására kereskedelmi jellegű pályázati ajánlatok nyújthatók be.
    A Balassagyarmat 95,7 MHz helyi rádiós frekvenciára beérkezett egyetlen ajánlat alaki vizsgálata alapján a médiatanács nyilvántartásba vette a Megafon Rádió Kft.-t. A Hajdúböszörmény 98,9 MHz helyi frekvencia hasznosítására érkezett mindhárom pályázati ajánlat alakilag érvénytelennek bizonyult - tették hozzá.
    Az idén először kétnapossá bővülő, szeptember 15-16-án rendezendő XII. Göcsej Filmszemle dokumentumfilm, kisjátékfilm vagy filmetűd kategóriáinak első három helyezettje számára összesen 1,8 millió forint pénzdíjat ajánlott fel a médiatanács.
    Egy magyar viselettörténeti filmes feldolgozás részeként, a május 28-ai kunszállási Bajuszfesztivál megörökítésére 1,5 millió forint azonnali támogatást ítélt meg a grémium az Art Vision Kft.-nek az Escher Károly-pályázaton. A támogatás feltétele, hogy a pályázónak ezzel a témával részt kell vennie a testület Ember Judit dokumentumfilmes pályázatának következő fordulójában is.
    Az elmúlt három évben huszonhét előre nem látható, magyar vonatkozású esemény helyszíni forgatását támogatta a médiatanács összesen közel negyvenmillió forinttal. Egyebek mellett a nagy, 2013-as dunai árvizet megörökítő, a Tóásó Előd Bolíviából való 2015-ös kiszabadulását bemutató vagy a Kurtág család három generációjának idei találkozásáról készítendő anyag is pozitív elbírálásban részesült - olvasható a közleményben.