József napja van. | 2024.03.19

Egyre népszerűbb a református szeretetszolgálat önkéntes programja

2016-05-19 05:52:56

 

Évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek a Magyar Református Szeretetszolgálat május végi Szeretethíd programjára - mondta a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 

    Körösi-Gilicze Réka elmondta: a Szeretethíd egy Kárpát-medencei református önkéntes program, amelyet minden évben május 22. környékén rendeznek meg, amikor az egységes magyar református egyházat ünneplik. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezendő programon több mint 380 csoport végez el különböző feladatokat. Ezzel céljuk, hogy megmutassák, "itt vannak a reformátusok", akik nemcsak egymást, hanem a környezetükben élőket is segítik.
    Az idén május 20-21.-én megrendezendő Szeretethídon szociális, ökológiai, fejlesztési programok is megvalósulnak, így például szemetet szednek, hajléktalanokat látogatnak meg, időseknek adnak műsort - sorolt a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, hozzátéve: lesznek érzékenyítő programok is, például Szentendrén fogyatékos csoportokkal közös kenyérdagasztásra hívják az iskolásokat.
    Körösi-Gilicze Réka kitért arra is, hogy a visszajelzések alapján a Szeretethíd arra is jó, hogy felkeltse olyan emberek érdeklődését, akik korábban nem jelentkeztek volna önkéntesnek.