József napja van. | 2024.03.19

További üzleteket készít elő az MNKH Nyugat-Balkánon

2016-05-19 05:50:29

 

A magyar cégek számára kiemelkedő jelentőségű exportpiac a Nyugat-Balkán, a régióban a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közreműködésével a közeljövőben több együttműködés is létrejöhet az építőipar, a területrendezés, a gépipar, a gyógyszeripar, a textilipar és a hulladék- és szennyvízkezelés, valamint az energetikai befektetések területén - közölte az MNKH az MTI-vel.    

 

    A cég a régió öt országában,  Horvátországban, Macedóniában, Montenegróban, Szlovéniában és Szerbiában van jelen közvetlen helyi képviselettel.
    A közlemény szerint Nyugat-Balkánon elsősorban a magyar agrár- és élelmiszeripari termékekre, ezen belül is húskészítményekre és gabonafélékre van kereslet, de igény van szállítóeszközökre, illetve a magyar szakértelem exportjára is. 
     Az eddigi jelentősebb üzletek közül az MNKH kiemelte, hogy az idén több mint 300 millió forint értékben exportált repceolajat a kereskedőház közvetítésével egy magyar cég Horvátországba, amelyből biodízel készül. A horvát partner részéről a kereslet folyamatos, az év végéig további 800 millió forint értékű szállítást terveznek.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány