József napja van. | 2024.03.19

Otthonában gyógyulhat Kulka János

2016-05-18 16:01:10

Kulka János színművész felépülése újabb fázisához érkezett, amelynek köszönhetően kezelőorvosai úgy döntöttek, hogy szerdától otthonában gyógyulhat - olvasható a család MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

    Kulka János megfelelő szakemberekkel támogatott rehabilitációja folytatódik. "Hosszú út áll még előtte a teljes gyógyulásig, de bízunk abban, hogy a megszokott otthoni környezete hozzájárul állapotának további pozitív változásához" - írják a közleményben.
    Mint kiemelik, továbbra is igyekeznek a művész számára lehető legnyugodtabb körülményeket biztosítani, amely elengedhetetlen a teljes felépüléséhez, és ehhez kérik az ismerősök és rajongók további megértését, türelmét. Emellett a közleményben megköszönik a folyamatosan érkező biztató szavakat, amelyeket tolmácsolnak a színésznek.
    Kulka János április 12-én, kedden este lett rosszul, a mentők a kialakult idegrendszeri tünetek miatt a Honvéd Kórház Idegosztályára, majd a kezelés folytatása céljából az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Intervenciós Neuroradiológiai Osztályára szállították.
    Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet korábbi közlése szerint a színművész "az időablakon belül sikeres stroke-ellátásban részesült, az elzáródott agyi érből sikerült a véralvadékot eltávolítani".