Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hoppál Péter: izgalmasnak kell lennie a 2023-as magyar EKF-cím birtokosának

2016-05-18 06:54:05

Hoppál Péter szerint elsősorban izgalmasnak és az egész nemzetet reprezentálónak kell lennie annak a magyar városnak, amely 2023-ban viselheti majd az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában hangsúlyozta: a EKF-címre pályázó magyar városok számára rendeznek csütörtökön és pénteken a felkészülést segítő nemzetközi konferenciát Pécsett, amely 2010-ben viselte a címet.
    A tanácskozáson 16 ország és mintegy tizenöt magyar város - köztük Szombathely, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Szentendre, Miskolc, Debrecen és Tokaj - vesz részt - tette hozzá.
    Az államtitkár azt mondta: az EKF cím viselése rangot és lehetőséget jelent. Hozzátette, hogy Pécs mára széles nemzetközi hálózattal rendelkezik, és több turista érkezik a városba.
    A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az államtitkár kiemelte, bármelyik magyar város is nyeri el a címet, a kulturális államtitkárság minden segítséget megad az évad sikeres lebonyolításához.
    A nyertes magyar várost 2018 első hónapjaiban jelentik be.