Auguszta napja van. | 2024.03.29

A pünkösdi hétvégén folytatódik a Forster Központ BORkulTÚRA sorozata

2016-05-11 06:26:02

 A pünkösdi hétvégén folytatódik a Forster Központ BORkulTÚRA sorozata, amely az ország kilenc pontján várja borkóstolókkal és színes programokkal az érdeklődőket.

    Az edelényi kastélyszigetre látogatók a rokokó szerelem vidám életképei között 18. századi időutazáson vehetnek részt, ahol a szőlő és a bor körüli munkákról éppúgy mesélnek a vezetők, mint a főúri vadászatokról, az udvarlásokról és a cigányzenés mulatságokról - közölte a központ az MTI-vel.
    A tiszadobi Andrássy-kastélyban gróf Andrássy Gyula miniszterelnök Sziszihez fűződő állítólagos rajongásáról, vagy unokahúga, Andrássy Katinka életének meghatározó szerelméről is lesz szó, ahogy a nádasdladányi Nádasdy-kastély Ősök csarnokában is a család kapcsolati kerülnek a középpontba a vezetett sétákon.
    Minden helyszínen bemutatkoznak a helyi borászok is és a pincészetek borainak kedvezményes kóstolására és vásárlásra is lehetőség nyílik.
    A Nemzeti Örökség Intézete Emlékhelyek Napja rendezvényhez kapcsolódva a Forster Központ szombaton különleges vezetésekkel várja az érdeklődőket a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhelyen. A gyerekek kézműves játszóházban ismerkedhetnek Szent László király korával, lovagjaival és a szerzetesek növényeivel, de lesz koronakészítés és "apátságépítés" is, a vállalkozó szelleműek pedig a lovagi páncélokat is felpróbálhatják.