Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: ne támadják meg a balliberálisok a parlament döntését!

2016-05-10 11:30:46

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője arra szólította fel a balliberális oldalt, hogy ne támadja meg az Alkotmánybíróságon a parlament keddi döntését a kvótareferendum elrendeléséről.

    A politikus budapesti sajtótájékoztatóján a népszavazást az ország történetében az egyik legfontosabb ügynek nevezte, úgy fogalmazott: "az elmúlt húsz évben nem állt ilyen súlyú döntés előtt Magyarország". Az embereknek el kell dönteniük, akarják-e vagy sem, hogy Brüsszel bevándorlókat telepítsen be Magyarországra - mondta.
    A referendum sürgető - folytatta Halász János -, mert "Brüsszelben egyre agresszívebb tervek születnek a kényszerbetelepítésre".
    A frakciószóvivő hozzátette, nincs kétségük afelől, hogy a következő hónapokban soha nem látott nyomás alá akarják helyezni Magyarországot azok, akik végre akarják hajtani a kényszerbetelepítést. A kormány azonban mindenképpen meg fogja kérdezni az embereket a kényszerbetelepítésről - jelentette ki, hangsúlyozva: "a magyar emberek a népszavazással megállíthatják Brüsszelt".
    Halász János szomorúnak tartja, hogy a keddi parlamenti szavazáson voltak, akik "nyíltan kiálltak a brüsszeli kényszerbetelepítés mellett", és nemet mondtak a népszavazás elrendelésére. Szerinte a balliberális ellenzék meg akarja akadályozni, hogy Brüsszel helyett a magyarok dönthessenek arról, kikkel akarnak együtt élni. "Ha a baloldalon múlna, egész Magyarország tele lenne bevándorlókkal" - fogalmazott.