Gedeon napja van. | 2024.03.28

Négyszeres gyilkossággal vádolt szlovén drogbárót tartóztattak le Olaszországban

2016-05-09 10:52:19

 

Elfogták Olaszországban a négyszeres gyilkossággal vádolt, körözött szlovén drogbárót, Kristijan Kameniket, a hatóságok ötven kiló kokaint találtak nála - jelentette a POP TV szlovén kereskedelmi csatorna hétfőn.

 

    Kristijan Kamenik Horvátországban és Szerbiában is ült már börtönben drogkereskedelem miatt. Az olasz hatóságok jelenleg kétmillió euró értékben találtak nála kokaint, és elrendelték előzetes letartóztatását. 
    A Kamenik-klán Szlovéniában az egyik leghírhedtebb bűnbanda, amely drogkereskedelemmel foglalkozik. A bűnbanda élén Marija, alvilági nevén Mama Baker, Kristijan anyja állt. Miután Kristijan testvérét, Konradot 2000-ben letartóztatta a szlovén rendőrség heroin eladásáért, az édesanya eltűnt a hatóságok szeme elől. Az Interpol köröztetni kezdte. Tavaly márciusban a szlovén-osztrák határ közelében tartóztatták le, jelenleg előzetes letartóztatásban van. 
    Kristijan Kameniket gyilkosságokkal is vádolják a szlovén hatóságok: a vád szerint megölt egy idős házaspárt, illetve egy nőt és lányát, akik albérlőik voltak a Maribortól nem messze lévő Takacevo településen.
    Egy szlovén bíróság 19 évvel ezelőtt elkövetett négyszeres emberölésért 1999-ben 20 év börtönbüntetésre ítélte, de a döntést 2001-ben a legfelsőbb bíróság megsemmisítette, és perújrafelvételt rendelt el. Az új tárgyaláson már felmentő ítélet született, de a legfelsőbb bíróság 2004-ben ezt az ítéletet is megsemmisítette. A harmadik tárgyalás még nem ért véget, mert időközben Kristijant Horvátországban drogkereskedelemért letartóztatták, és 2009-ben nyolc év börtönbüntetésre ítélték.
    A férfi tavaly májusban szabadult. Amennyiben Olaszországban is elítélik drogkereskedelemért, a gyilkosságok ügyében indított szlovéniai pert újra több évig felfüggeszthetik.