József napja van. | 2024.03.19

Hétnapos ülésbe kezd a parlament

2016-05-09 06:23:24

 

Eddigi tavaszi ülésszakának leghosszabbra tervezett ülésével folytathatja munkáját mától az Országgyűlés, a képviselők hét egymást követő munkanapon tanácskozhatnak a tervek szerint.   

 

    A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az ülés az Európa napjára történő emlékezéssel kezdődik, majd az ilyenkor megszokott interpellációkkal és azonnali kérdésekkel folytatódik.
    A parlament honlapján vasárnap még nem szerepelt, ugyanakkor Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tájékoztatása alapján számítani lehet arra is, hogy a parlament ma napirendre veszi a kvótareferendum kiírását, amelyet akár már kedden el is rendelhetnek. A népszavazást előreláthatólag szeptemberben vagy október első napjaiban lehet majd megtartani.
    Az első ülésnap kedden elfogadni tervezett előterjesztések utolsó, bizottsági vitáival zárulhat, így tárgyalnak például a népszavazási törvény azon módosításáról is, amely lehetővé tenné a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben. 
    Az Országgyűlésben kedden várhatóan felszólal Áder János köztársasági elnök a párizsi klímacsúcson született megállapodást ismertetve, majd még aznap vita kezdődhet az alaptörvény hatodik, terrorveszélyhelyzettel összefüggő módosításáról. A parlament szerdán és csütörtökön a jövő évi büdzséről, pénteken pedig az adóváltoztásokról tárgyal, míg a jövő héten szó lehet a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjainak blokkolhatóvá tételéről.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány