Auguszta napja van. | 2024.03.29

Deák Bárdos a nyolc közé jutott

2016-05-06 15:01:00

 

A 41 éves Deák Bárdos Mihály megnyerte első mérkőzését pénteken, így bejutott a negyeddöntőbe a birkózók utolsó, isztambuli olimpia kvalifikációs versenyén. A kvótához még kétszer kell győznie.

 

    A Lám Bálint sérülése miatt újra csatasorba állított diósgyőri klasszis - aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen - hosszú ideig várt a bemutatkozásra, ugyanis a kezdés után közel négy és fél órával szólították először szőnyegre.
    A nyolcaddöntőben az ellenfele a litván Mantas Knystautas volt, aki - a nemzetközi szövetség honlapjának közvetítése szerint - láthatóan tanácstalanul tusakodott vele hat percig, akcióra teljesen esélytelenül. Deák Bárdos végig irányított, s ugyan akciót ő sem tudott csinálni, riválisa intésével 1-0-ra nyert. A negyeddöntőben japán vagy argentin ellenfél vár majd az ötszörös világbajnoki ezüstérmes magyar birkózóra.
    Az isztambuli versenyen - melyen korábban Módos Péter (59 kg) a selejtezőben kikapott - minden kategóriában két kvótát osztanak ki, azaz a sikerhez döntőbe kell jutni, amihez Deák Bárdosnak még két mérkőzést kell nyernie.
    A magyar kötöttfogásúak a hatból négy kvótát már korábban megszereztek, így Törökországban csak Módos és Deák Bárdos indult.
     A viadalon pénteken a kötöttfogásúak, szombaton a nők, míg vasárnap a szabadfogásúak lépnek szőnyegre.