Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kvótareferendum - A KDNP üdvözli a Kúria döntését

2016-05-03 10:43:33

 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli a Kúria döntését, amely elutasítva a kifogásokat zöld utat engedélyezett a betelepítési kvótáról szóló népszavazásnak.

 

    A kisebbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a bevándorlás olyan méreteket öltött az elmúlt időszakban, ami, ha ellenőrizetlenül és korlátok nélkül történik, "átalakítja kultúránkat, megváltoztatja azt az Európát, amelyért felelősek vagyunk, és aminek szellemi javait őriznünk kell." 
    Hangsúlyozták, rendkívül fontos, hogy ebben a Magyarország hosszú távú jövőjét befolyásoló kérdésben megismerjék a magyar lakosok véleményét. 
    A KDNP álláspontja világos: nem engedhető meg, hogy külső, brüsszeli nyomásra migránsok szervezett letelepítésére kerüljön sor Magyarországon - írták, hozzátéve: azt vallják, minden nép maga dönthesse el, akarja-e nagy létszámú, alkalmazkodni nem tudó és akaró csoportok betelepítését az országába. Ennek végleges tisztázására lesz megfelelő eszköz és üzenet a népszavazás - rögzítették. 
    A Kúria szerint lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében, a testület ugyanis kedden elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítő határozata ellen benyújtott jogorvoslatokat. 
    A kormány által kezdeményezett, és most jogerősen hitelesített népszavazási kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"