Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a baloldal lenullázná az otthonteremtésre szánt támogatásokat

2016-05-01 13:33:00

 

Sikeresnek nevezte az otthonteremtési programot Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen azt is mondta, hogy a baloldal egyszer már lenullázta, és ha tehetné, ma is lenullázná a családok otthonteremtésére szánt összegeket.

 

    "Amíg mi kormányzunk, addig otthonteremtési program létezni fog" - jelentette ki a kormánypárti politikus, aki fontosnak tartja, hogy segítsék a családokat saját otthonuk megteremtésében.
    Jelezte: az idei költségvetés is rekordösszegű támogatást, több mint 100 milliárd forintot tartalmaz otthonteremtésre, a 2017-es büdzsében azonban kétszer ennyit, 211 milliárd forintot terveznek a programra.
    Dunai Mónika hangsúlyozta, hogy jövőre kiteljesedik az otthonteremtési program, amelynek elemei közül megemlítette a családok otthonteremtési kedvezményét, az áfakedvezményeket és a nemzeti otthonteremtési közösségeket. 
    Ezekkel az intézkedésekkel élénkülhet a gazdaság, és új munkahelyek is létrejöhetnek - jegyezte meg.
    A fideszes képviselő szerint ugyanakkor a baloldal támadja az otthonteremtési programot, és ha tehetné, ma is lenullázná a családok otthonteremtésére szánt összegeket, csakúgy, mint kormányzása idején, amikor megszüntette a különböző otthonteremtési kedvezményeket, eltörölte a kamatplafont, felére csökkentette az adókedvezményeket, a lakásépítés áfáját pedig megduplázta.