Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták a 26. Mediawave fesztivál díjait

2016-05-01 10:17:00

 

Nagy Dénes Seb című alkotása nyerte el a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a 26. Tartóshullám Mediawave Együttléten, a legjobb külföldi dokumentumfilm díját a lengyel Vita Maria Drygas Piano című műve kapta. A díjkiosztót szombat éjjel tartották a komáromi Monostori Erődben.

 

    A fikciós filmek kategóriájában a legjobb magyar alkotásnak Nagy Viktor Oszkár Hivatal című munkáját választották, a kategória különdíját Csoma Sándor Tabula Rasa című alkotása nyerte.
    A legjobb magyar animáció díját A nyalintás nesze kapta, Andrasev Nadja munkája, a külföldi animációk közül az orosz Dina Velikovszkaja Egy anyáról című nyolcperces filmjét díjazták.
    A rendezvényen a filmes díjak mellett a 2016-os Párhuzamos Kultúráért Díjakat is kiosztották, a díjjal azokat ismerik el, akik nemcsak saját hivatásukban, hanem azon átnyúlva, több területen is sokat tettek a hagyományok ápolásáért.
    Az idén Párhuzamos Kultúráért Díjban részesültek Czabán György filmrendező, Jász Attila költő, Hrúz Dénes népzenész, Prit Tender észt rendező, Ujj Zsuzsi képzőművész, Víg László zenész, különdíjat kapott Fazekas Pál koncertlátogató.
    A Mediawave zárónapján, május 1-én több ingyenes koncert is lesz a Monostori Erőd melletti Duna-parti színpadon.