Gedeon napja van. | 2024.03.28

Borfesztivált és fűszerünnepet rendeznek Pécsett

2016-04-30 12:28:00

A gasztronómia, az illatok és a zene áll a középpontban a pécsi fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs nevet viselő rendezvényen, amelyet május 4. és 8. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

Pécs idei első belvárosi nagyfesztiválja a legjobb borászatok nedűiből, a legfinomabb sajtokból és pálinkákból, valamint kézműves termékekből kínál merítést a látogatóknak - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Kiemelték, hogy a Széchenyi téren harminc gasztronómiai pavilon és huszonhét kézműves kitelepülő várja majd a látogatókat. A rendezvénysorozat keretében tartják meg a megyeszékhely immár hagyományos fűszerünnepét is.
    Az ingyenes szabadtéri koncerteken a közönség szórakoztatásáról mások mellett Deák Bill Gyula, a Besh O Drom, a Rokokó Rosé, Ferenczi György és a Rackajam gondoskodik majd.
    A szervezők szerint igazi különlegességnek ígérkezik május 4-én a Rendhagyó Prímástalálkozó, amelyen a népzene, a dzsessz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek adnak együtt koncertet Pál István Szalonna, Vizeli Balázs, Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Both Miklós, Doór Róbert, Mester László, Lakatos Róbert, Herczku Ágnes és Korpás Éva közreműködésével.
    A közleményben arra is kitértek, hogy fesztivál ideje alatt a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. infopontjain megvásárolható úgynevezett Örökség-jeggyel megtekinthetőek lesznek a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem is. 
    A Bor, Mámor, Pécs rendezvénysorozat keretében tartják a megyeszékhely borának kiválasztását, valamint az extrém grillbajnokságot is, amelyen a tíz egymással versengő csapat fogásait a látogatók is megkóstolhatják.