Auguszta napja van. | 2024.03.29

Önkéntes napokat tart a református szeretetszolgálat

2016-04-30 12:12:00

Kárpát-medencei református önkéntes napokat szerveznek május végén. A Szeretethíd program lényege, hogy a részt vevők segítsenek a rászorulókon, tegyenek a környezetükért és eközben újabb közösségek alakuljanak ki.

Kőrösi Gilicze Réka, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán szombaton azt mondta: már 17 300 önkéntes jelentkezett a május 20-21-ei eseményre, és folyamatosan emelkedik a számuk. A jelentkezési határidő május 8-a.
    A csoportok maguk is kitalálhatják, mit szeretnének végezni, mivel tudnak segíteni a környezetükben élőknek. Lesz olyan, aki a játszótér környékét teszi rendbe, kerítést fest, szemetet szed vagy élményprogramot szervez. Ha az önkéntesek ötlet nélkül jelentkeznek, a szeretetszolgálat megkeresi az adott önkormányzatot, és tőlük kérnek feladatokat. 
    A református szeretetszolgálat tapasztalatai szerint a résztvevők között hosszú távú kapcsolatok alakulnak ki, noha a rendezvény csak kétnapos. Volt olyan intézmény, ahová a korábban koncertet adó gyerekek havonta visszajárnak - mondta el Kőrösi Gilicze Réka.