Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kampányt indít a parlagfű elleni védekezésről a Földművelésügyi Minisztérium

2016-04-28 16:43:42

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) országos kampányt indít a parlagfű elleni védekezés fontosságáról több szervezet közreműködésével.

    Az FM csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tárca mellett részt vesz a kampányban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és az Országos Polgárőr Szövetség.
    A parlagfű elleni állami szerepvállalás fő iránya a prevenció, ezért a hatósági munka támogatása mellett nagyon fontos a megelőzést segítő kommunikáció, az együttműködés az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel - írták.
    Közölték: a parlagfű okozta veszélyek tudatosítása mellett elengedhetetlen, hogy az emberek megismerjék a növényt, és tegyenek azért, hogy lakókörnyezetük gyommentes legyen. Erre a többi között gyógyszertárakban elhelyezett plakátokkal hívják fel a figyelmet.
    A Parlagfű Kisokos című kiadvánnyal idén további 1500 általános iskola 3-4. osztályos tanulói ismerkedhetnek meg - tették hozzá.
    A tárcának parlagfű elleni védekezésre idén 46,1 millió forint áll rendelkezésére.