Gedeon napja van. | 2024.03.28

A hétvégén melegszik az idő

2016-04-28 13:57:01

Április utolsó napjaiban is folytatódik a változékony idő: napsütésre, de esőre is számítani lehet. A május elsejei vasárnapon néhol ismét 20 Celsius-fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, de több helyen erős szélre és esőre is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

    Pénteken kezdetben délen és keleten, majd egyre inkább csak keleten fordul elő eső, zápor. Az ország északnyugati harmadán többórás napsütésre lehet számítani. A minimumhőmérséklet általában plusz 3-8 fok között valószínű, de északnyugaton hűvösebb lesz, ott akár mínusz 1 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok 13-18 fok között alakulnak.
    Szombaton is lehet helyenként zápor lehet, de számottevő csapadék sehol sem lesz, több órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet, elsősorban a Dunántúlon több helyen lehet talajmenti fagy. A legmagasabb hőmérséklet 17-20 fok között várható.
    Vasárnap, május elsején délelőtt lehet szűrt napsütés. Napközben megnövekszik a felhőzet és délután elsősorban délen már eső, zápor kialakulhat. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy a csapadék előfordulásában és mennyiségében most az átlagosnál is nagyobb a bizonytalanság. A szél is több helyen megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű. Nappal 17-21 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.