Andrea napja van. | 2024.04.18

Az E.ON 3,5 milliárdos hálózatfejlesztés végez az idén Fejérben

2016-04-28 13:50:00

Az E.ON energiaipari szolgáltató több mint három és félmilliárd forint értékben fejleszti áram- és gázhálózatát az idén Fejér megyében, ebből több mint kétmilliárd forintért Székesfehérváron fejlesztenek - tájékoztatta a székesfehérvári önkormányzat az MTI-t a témában megtartott csütörtöki sajtótájékoztatót követően.

    Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint a társaság saját költségén elvégzendő hálózati kapacitásbővítése egyértelműen mutatja a bizalmat a székesfehérvári ipar teljesítménye és a város erős gazdasági szerepének megőrzése iránt.
    Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója, az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgató-helyettese tájékoztatása szerint a tervszerűen végzett karbantartási és beruházási sorozat részeként az idén áramhálózati oldalról több mint 2,120 milliárd forintot, míg gázhálózati oldalról 220 millió forintot fordítanak Székesfehérvárra, illetve több mint 920 milliót és 320 millió forintot a megye többi településére.
    Jelezte, a rekonstrukciók végrehajtását követően tovább nő az üzembiztonság, és zavartalan energiaszolgáltatás lehet az érintett hálózatszakaszokon.
    A 3,580 milliárd forint értékű beruházás során a szolgáltató villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban.
    Az új és megnövekedett fogyasztói igények kielégítése érdekében a megyeszékhely déli részén több mint 1,9 milliárd forintból egy 132/22 kilovoltos alállomás épül.
    Székesfehérvár mellett többek között a Velencei-tó térségében, valamint Fejér megye keleti részén Martonvásár, Baracska, Ercsi és Vál körzetében végeznek közép- és kisfeszültségű hálózati felújítást 120 millió forint értékben. Gázhálózati oldalról szakaszoló elzáró cseréket végeznek például Gárdony-Agárdon, Kápolnásnyéken, Martonvásáron és Velencén.
    A vállalatcsoport Fejér megyében 4756 kilométer hosszú áram-, és 2962 kilométer hosszú gázhálózati vezetéket üzemeltet és tart karban, ebből 540, illetve 499 kilométer Székesfehérváron működik.