Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bedák Zsolt kikapott a WBO kispehelysúlyú világbajnokától

2016-04-23 19:52:00

 

Bedák Zsoltot a harmadik menetben leléptették a címvédő Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-rel szemben a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki címéért rendezett szombati mérkőzésen, Cebu Cityben.

 

    A 32 éves magyar ökölvívó a világbajnok hazájában rendezett meccsen maradt alul, profi pályafutása 27. profi meccsén második vereségét elszenvedve. Korábban 2010 májusában Puerto Ricó-ban kapott ki, ahol szintén a WBO vb-övéért lépett szorítóba Wilfredo Vazquez ellen.
    Az összecsapás esélyesének számító, négy súlycsoportban is világbajnok Donaire 40. profi mérkőzését vívta szombaton, s három veresége mellett 37. sikerét aratta. A szabadtéri összecsapásra mintegy 30 ezren voltak kíváncsiak, s amint az az M4 Sport élő adásából kiderült, 28 fokos melegben szálltak ringbe a felek.
    Az első menetet az óvatosság jellemezte mindkét részről, kiegyenlített küzdelem folyt kevés ütéssel. A második menetben rákapcsolt mindkét bokszoló, Bedák "felvette a kesztyűt", de bánhatta, mert a világbajnok ütései egymás után célba értek, s Donaire balcsapottjai, a kemény felütések nyomán padlóra ülő magyarra kétszer is számolni kellett. A harmadik menet nem tartott sokáig, a roggyantságából teljesen magához még nem tért, vérző orrú és szájú Bedákot a mérkőzésvezető leléptette.