Gedeon napja van. | 2024.03.28

Újabb vállalkozók csatlakoznak a startup cégekbe befektető Power Angels-hez

2016-04-21 13:22:05

 

Újabb öt vállalkozó csatlakozott a startup cégekbe befektető kockázati tőketársasághoz, a Power Angels Zrt.-hez, amelynek törzstőkéje ezáltal nagyjából duplájára, közel félmilliárd forintra nőtt - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

    Az új tagok között van például Héjja Róbert, aki korábban az Argus Capital partnereként volt aktív a magántőke befektetések piacán, illetve Botond Szabolcs, aki számos technológiai vállalkozás alapítója.
    A Power Angels (PA) fél éves működése alatt 6 befektetésről kötött megállapodást és összesen mintegy 225 millió forintot helyezett ki. A közlemény idézi Oszkó Pétert, az egyik alapítót, aki elmondta, hogy év végéig még egy további tőkeemelést terveznek, és annak forrásait is számításba véve mintegy 20 befektetés lezárására készül a cég.
    Korábbi tájékoztatás szerint a befektető cég közös kockázatvállalással működik és nyitottak arra, hogy mások is csatlakozzanak hozzájuk. A nagyon kezdő, tőkével nem rendelkező, de az innovatív ötlet miatt növekedéssel kecsegtető cégekbe akarnak befektetni.
    A befektetési célpontok felkutatása mellett a társaság részt vesz a legnagyobb közép-kelet európai startup verseny, a CEE Lift Off! lebonyolításában, amelynek fődíja a PA 150 ezer eurós befektetési ajánlata. A startupok április 29-ig jelentkezhetnek az első fordulóba - olvasható a közleményben.