Csongor napja van. | 2024.04.16

Folytatódik a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyes termékek népszerűsítése

2016-04-20 19:15:00

Folytatódik a "Kiváló Minőségű Sertéshús" (KMS) védjeggyel ellátott termékek népszerűsítése, április 20-tól 22-ig és április 27-től 29-ig újabb termékkóstoltató kampányban hívják fel a figyelmet a minőségi magyar sertéshúsra - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. szerdán az MTI-vel. 
A kampányt, amelyet a Gödöllő Coop Zrt. 6 legnagyobb áruházában rendeznek meg, az MT és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) közösen szervezte. 
    A "Kiváló Minőségű Sertéshús" védjeggyel ellátott sertéshúsok és sertéshús készítmények megbízható, felelős magyar gazdaságból származnak, előállításukat rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés kísérte, útjuk az élőállattól a vásárlásig nyomon követhető - ismerteti a közlemény.    
    Emlékeztetnek arra, hogy a Földművelésügyi Minisztérium által létrehozott KMS-védjegyet a minisztérium megbízásából a VHT ítéli oda a szigorú követelményeket teljesítő magyar vállalatoknak és gazdaságoknak. A minősítő védjegyet azért hozták létre, hogy a tisztességes versenyfeltételek fenntartása mellett bővítse a magyarországi piacot, és növelje az országban előállított sertéshústermékek arányát.