Gedeon napja van. | 2024.03.28

Télies útviszonyok vannak Hargita megyében

2016-04-20 08:17:42

 

A hirtelen lehűlés következtében havazott és havas eső hullott az éjszaka Hargita megye magasabban fekvő régióiban, így szerda reggel helyenként télies útviszonyok között kellett közlekedni - írta a Székelyhon portál.

 

    Adrian Panescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal szóvivője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy télies útviszonyok vannak a 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tetőn, a 12C országúton, Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó között, a 13A országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, valamint a 12A, Csíkszereda és Kománfalva közti országút egyes szakaszain. A Madarasi Hargitán, illetve Hargitafürdőn is havazott.
    A román meteorológiai szolgálat honlapján közölt adatok szerint reggel nyolc órakor Csíkszeredában plusz egy fokot, a Bucsin-tetőn pedig nulla fokot mértek. 
    Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője szerint a forgalom nehézkesen haladt a reggeli órákban a 12A jelzésű országúton a Szépvíz-tetőnél, ahol a rendőrség egységei igyekeztek biztosítani az áthaladást.
    Az útkarbantartók csúszásgátlóval szórják az utakat, a rendőrség pedig arra figyelmeztet, hogy mindenki vezessen óvatosan, főként azok, akik már lecserélték a téli gumiabroncsokat.
http://www.szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/meg-probalkozik-a-tel-hargita-megyeben