Andrea napja van. | 2024.04.18

Az éhezők viadala relikviáit árverezi el májusban Los Angelesben

2016-04-19 17:53:00

 

Több száz, Az éhezők viadala-filmekhez kapcsolódó relikviát, köztük a főhőst alakító Jennifer Lawrence jelmezeit árverezik el májusban Los Angelesben.

 

    A filmet gyártó Lionsgate stúdió május 20-án bocsátja árverésre a nagy sikerű filmsorozat négy epizódjának ötszáz eredeti jelmezét és kellékét. A kalapács alá kerülő tételek között szerepel a Katniss Everdeent alakító Oscar-díjas színésznő, Jennifer Lawrence 12 ezer dollár (3,2 millió forint) értékűre becsült jelmeze is, amelyet a film egy harci jelenetében viselt.
    A stúdió a hollywoodi relikviákkal foglakozó Profiles in History árverési céggel karöltve rendezi meg az aukciót, amely csak egy napig tart, de személyesen, telefonon és online is be lehet kapcsolódni a licitálásba - ismertette az aukciósház a honlapján.
    "Mindenkinek lehetősége lesz rá, hogy megvásárolja kedvenc hőse valamely tárgyát Az éhezők viadalából" - ígérte Joe Maddalena, a Profiles in History elnöke.
    A tételek között sorolták fel Katniss Everdeen vadászíját, bőrdzsekijét, valamint a főhősnő és szerelme, Peeta Mellark parádés bevonulójelmezét is. Számos olyan tárgyat is meg lehet vásárolni, amely a film képzeletbeli országának, Panemnek az emblémáját viseli.