Gedeon napja van. | 2024.03.28

Helyreállt a légi forgalom a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren

2016-04-14 15:12:49

Helyreállt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér működése, miután csütörtök reggel véget ért a légiforgalmi irányítók két nappal ezelőtt kezdődött részleges munkabeszüntetése.
Csütörtök reggelre a repülőtéren dolgozó forgalomirányítók mindegyike felvette a munkát az őket foglalkoztató Belgocontrol vállalat friss tájékoztatása szerint. "Mivel mindenki újra munkába állt, reméljük, hogy ma délutánra minden visszaáll a rendes kerékvágásba" - mondta Dominique Dehaene, a cég szóvivője.
    "Jelen pillanatban minden rendben megy" - közölte Florence Muls, a légikikötőt működtető vállalat szóvivője.
    A Brussels Airlines belga légitársaság ennek ellenére törölte harminchat csütörtöki járatát, erről még szerda este született meg a döntés, amikor nem lehetett tudni, hogy a dolgozók másnap munkába állnak.
    A munkabeszüntető akció már egy ideje tartott, ami azt jelenti, hogy a Belgocontrolnak napról-napra egyre több munkatársa jelentett beteget. Kedd reggel azonban a vállalat vezetése és a szakszervezet között megállapodás született a légi irányítók korkedvezményes nyugdíjba vonulásáról, de ez nem volt elfogadható a dolgozóknak, akik ezért "fokozták az akciót", ellehetetlenítve ezzel a repülőtér működését.
    A sztrájk miatt nagyjából kétszáz járatot kellett törölni.