Emma napja van. | 2024.04.19

Szijjártó Péter: nonszensz a Freedom House jelentése

2016-04-14 12:01:28

 

Nonszensznek nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Freedom House friss, a demokratikus jogok érvényesülését vizsgáló jelentését csütörtökön újságíróknak nyilatkozva, Budapesten.

 

     Az amerikai nonprofit szervezet a 2015-öt áttekintő Nations in Transit című, kedden közzétett jelentésében Magyarországról azt állapította meg, hogy tavaly tovább romlott a demokratikus kormányzás minősége.
    Szijjártó Péter elmondta: nonszensz a jelentés tartalma, és nonszensz az is, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van.
    Hozzátette: nonszensz az is, Magyarországot amiatt akarják "lehúzni", hogy milyen álláspontot képvisel a bevándorlási válságról.
    Értelmezhetetlennek nevezte a tárcavezető, hogy olyan országból érkezik kritika a bevándorlási válságra adott magyar válaszra, amely nem kerítést, hanem falat épített a déli határára, és amelynek elnökválasztási kampányában minden, és annak ellenkezője is elhangzik.
    "Minket a magyar emberek választottak meg, nekünk az a feladatunk és kötelességünk, hogy a magyar emberek érdekének és biztonságának megfelelően járjunk el. Minket nem az motivál, hogy több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek dicsérő szavait kivívjuk" - fogalmazott Szijjártó Péter.