Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal hergeli az egészségügyi dolgozókat

2016-04-13 17:35:38

A Fidesz szerint a baloldal "hergelésen" kívül nem képes másra, a pedagógusok után most az egészségügyi dolgozókat hergelik és próbálják kihasználni.
A nagyobbik kormánypárt frakciójának az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagáltak, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke jogi segítséget ajánlott azoknak a kórházi dolgozóknak, akiket retorzió ér, ha csatlakoznak a fekete ruhás nővérként ismert Sándor Mária által meghirdetett demonstrációhoz, és feketébe öltöznek pénteken.
    A Fidesz azt írta, hogy kormányzása alatt a baloldal 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, kórházakat zárt be és több ezer egészségügyi dolgozót tett utcára.
    Úgy folytatták: az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormányra, amely 2010 óta folyamatosan pótolja a korábban elvont pénzeket. Az 500 milliárdos fejlesztésekből országszerte sorra újulnak meg a kórházak és a rendelők, a kormány rendezi a kórházak pénzügyi helyzetét, és az elmúlt hat évben béremelést indított az egészségügyben, amire eddig több mint 300 milliárd forintot fordított.
    "Az a célunk, hogy tovább javuljon a betegellátás színvonala, az egészségügyi dolgozók még nagyobb anyagi megbecsülést kapjanak és jobb munkakörülmények között dolgozzanak" - írták, hozzátéve: a kormány folyamatosan egyeztet az egészségügyi érdekvédelmi szervezetekkel a további intézkedésekről.