Auguszta napja van. | 2024.03.29

MSZP: a Fidesz is vállaljon azonnali zéró toleranciát!

2016-04-08 16:58:39

 

Vádaskodás helyett a Fidesz is vállaljon azonnali zéró toleranciát minden offshore-ügyben - reagált az MSZP pénteken a Fidesz frakciószóvivőjének szavaira, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

    Korábban Halász János a sajtótájékoztatóján azt mondta: a panamai offshore-botrány újabb bizonyíték arra, hogy az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel. Hozzátette, a szocialisták lebuktak, kiderült, hogy nagyon erős, befolyásos és aktív embereik érintettek az offshore-botrányban.
    Az MSZP erre reagálva azt írta: Horváth Zsoltnak panamai offshore-cége van, és ma is a Fidesz tagja. Emellett az MSZP szerint a "Rogán Antal által kitalált letelepedési kötvényeket forgalmazó vállalkozások" is offshore érdekeltségek, továbbá "az olcsó gázt drágán eladó MET Zrt. a Videoton-tulajdonos Garancsi István révén offshore-cégek tulajdonában van".
    A szocialisták szerint a jegybank milliárdos segítséget nyújt egy gyanús offshore társaságnak, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos pedig "offshore-cégekre alapozva halmozta vagyonát" - fogalmaztak.