Auguszta napja van. | 2024.03.29

Novák Katalin: óriási az érdeklődés a csok iránt

2016-04-08 09:06:28

Óriási az érdeklődés a családok otthonteremtési támogatása (csok) iránt - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában. Novák Katalin mindenkit arra bíztatott, hogy érdeklődjön a különböző támogatási formákról.

    Az államtitkár szerint mind a Construma szakkiállításon lévő standnál, mind a pénzintézeteknél "érdeklődési dömping" van az otthonteremtési támogatások iránt, ám úgy látja, a családok megfontolják a döntésüket, ami érthető, hiszen bármilyen konstrukciót is vesznek igénybe, az hosszú távra szól.
    Az otthonteremtési támogatások tavalyi kiterjesztése után harmincszorosára nőtt a támogatást igénybe vevők száma, a korábbi "szocpolhoz" képest - mondta.
    Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány elkötelezett a családi adókedvezmény fenntartásában, a kétgyermekesek kedvezményét jövőre és az után is szeretnék emelni. Hozzátette: jelenleg egy két gyermeket nevelő család havi 25 ezer forint megtakarítást érhet el a családi adókedvezmény révén.
    Elmondta továbbá azt is, hogy 2017. január 1-jétől minden olyan településen lesz bölcsődei ellátás, ahol legalább negyven három év alatti gyermek él, vagy akár csak öt olyan gyermek van, akiket szülei el szeretnék helyezni napközben.