Gedeon napja van. | 2024.03.28

MSZP: a kormány a közszférának adott februári szavát sem tudja tartani

2016-04-07 17:59:00

Az MSZP szerint a kormány a közszférának februárban adott szavát sem tudja tartani, hiszen a korábbi ígéretekkel szemben úgy tűnik, a bürokráciacsökkentés jegyében önként távozó dolgozók mégsem kapnak több millió forintos lelépési pénzeket.
Gúr Nándor, a szocialisták országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "Lázár János mondatainak szavatossága abban a pillanatban jár le, amikor kimondja azokat".
    Az ellenzéki politikus ismételten elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben a közszférában dolgozók illetményalapja hat éve nem emelkedett, addig a kormányoldal ragaszkodik a jegybankelnök fizetésének megduplázásához, amivel Matolcsy György keresete havi ötmillió forintra növekedne.
    Az MSZP ezzel szemben kormányra kerülve elsősorban a legkisebb jövedelemmel rendelkezők fizetését emelné, aminek eredményeként a minimálbéren élők havonta legalább nettó 100 ezer forintot, a nyugdíjasok minimum 50 ezer forintot, míg a közszférában dolgozók több mint nettó 150 ezer forintot vihetnének haza - fejtette ki Gúr Nándor.