Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megbízóleveleket és kinevezéseket adott át a Nemzeti Együttműködési Alap tagjainak Balog Zoltán

2016-04-07 13:12:09

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elnöki kinevezési okiratokat és megbízóleveleket adott át a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) tagjainak csütörtökön Budapesten.
 Az Emmi MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a miniszter az átadón elmondta, a NEA - amelynek az idei évtől először határon túli tagja is van - célja, hogy a polgári kezdeményezések, civil társadalmi tevékenységek munkáját segítse, erősítse szerepvállalásukat. A tanács működése és a pályázati rendszer az elmúlt években több ezer szervezet, egyesület, alapítvány, szövetség munkájának kiteljesedéséhez járult hozzá, amelyre 2012 óta 17 milliárd forintot fordítottak a magyar adófizetők a költségvetésen keresztül, idén pedig 4,6 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a szervezetek - mondta Balog Zoltán.
    A miniszter köszöntőjében arról beszélt, a polgári társulások, a civil szervezetek képesek összegyűjteni egy ország, egy nemzet, egy társadalom életében azokat a jó szándékú energiákat, amelyekre nagy szükség van a hivatalos és a hivatásos tevékenységeken túl is. 
    Az állam, a kormány, az önkormányzat, az egyházak, a polgárok saját világában létrejövő szerveződések, a civilek összefogása nélkül nem beszélhetünk igazán jól működő demokráciáról, igazán megízlelt szabadságról és biztonságról sem - fogalmazott a tárcavezető.
    Kiemelte: a magyarság és a 21. századi Magyarország egyik legfontosabb feladata a közösségépítés, a közösségek újjáépítése.
    Balog Zoltán a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsa elnökének Csizmadia Lászlót, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnökét nevezte ki - olvasható a közleményben.