Gedeon napja van. | 2024.03.28

Első alkalommal tartottak párnacsatát Zágrábban

2016-04-02 19:48:00

Több tucat ember párnákkal püfölte egymást szombaton a Nemzetközi Párnacsata Nap alkalmából a zágrábi Virág téren (Cvjetni trg), hogy kiadja magából a feszültséget - írta a 24sata horvát napilap.
Az esemény ágyúlövésre, pontban délben kezdődött. A párnacsata napot több ország fővárosában is megrendezték világszerte ugyanebben az időben. 2008 óta kerül sor nemzetközi párnacsatákra, az első Londonban volt a Trafalgar téren. 
    Zágrábban először tartottak ilyen rendezvényt, amelyhez csatlakozott két horvát tekvondó olimpikon testvérpár, Ana és Lucija Zaninovic is, hogy bátorítsák az embereket, vegyenek részt a "küzdelemben".
    A programot a Studio Moderna és a Dormeo szervezte és szponzorálta, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az alvás higiéniájára, arra, milyen fontos kétévente lecserélni a párnákat a pihentető és egészséges alvás biztosításának érdekében.
    Az összecsapásnak amúgy nem volt személyi sérültje, mindössze a bokáig érő tollpihe-réteg utalt arra, hogy komoly harc folyt a csatatéren.