Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pukli Istvánék akciója politikai célú

2016-03-30 13:04:12

A Fidesz szerint a Pukli István volt szocialista politikus és társai által szervezett akció és azt támogató ellenzéki nyilatkozatok politikai célúak, nem szolgálják sem a gyermekek, sem a pedagógusok érdekét. 
A nagyobbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ugyanazok, akik ma a pedagógusokat tolják maguk előtt, kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be, utcára tettek több ezer pedagógust és elvettek tőlük egy havi bért. 
    A baloldalt soha nem érdekelte a pedagógusok sorsa, az oktatásból is mindig csak kivonták a pénzt. A polgári kormány folyamatosan pótolja az oktatásra szánt pénzeket, a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelést hajtja végre, a köznevelési kerekasztalon pedig érdemi párbeszédet és eredményes munkát folytat a pedagógusokkal - közölte a Fidesz reagálásában.
    A fővárosban és több vidéki iskolánál is tartottak polgári engedetlenségi akciót a Tanítanék mozgalom felhívására szerda reggel.
    A mozgalom nevében Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója március 24-én hirdetett meg polgári engedetlenséget egyórás időtartamra. Azt kérte, hogy a pedagógusok és a velük szimpatizálók szerdán 8 és 9 óra között álljanak ki az iskolájuk elé, nyilvánítsák ki elégedetlenségüket, azt, hogy mindenképpen változást szeretnének a közoktatásban szeptembertől.