Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: hiteltelen Juhász Péter vádaskodása

2016-03-29 18:27:00

A Fidesz-frakció szerint teljesen hiteltelen Juhász Péter Együtt-alelnök vádaskodása, mert a politikus "nem tud elszámolni a Milla pénzeivel és a saját vagyoni helyzetével" sem.

    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy előzőleg Juhász Péter Székesfehérvárott azt követelte, a miniszterelnök "számoljon el vagyoni helyzetével, a családja vagyonával, és válaszoljon az újságírók, illetve állampolgárok kérdéseire ezzel kapcsolatban". Hozzátette, meggyőződése, hogy Orbán Viktor Hatvanpusztán él, bár ezt tagadja.
    A Fidesz-frakció közleményében azt írta: az Együtt politikusa "egy rózsadombi luxuslakást bérel havi négyszázezer forintért, miközben a kamerák előtt eljátssza, hogy a telefonszámlára nincs pénze és magyar emberektől vár adományokat saját kiadásainak fedezetére".
    A Fidesz véleménye szerint Juhász Péter csak el akarja terelni a figyelmet "törvényesen bevallott jövedelmét jelentősen meghaladó életviteléről", hiszen az elmúlt időszakban sem tisztázta magát, sőt, egyre több kérdés merült fel vagyoni helyzetével kapcsolatban. A Fidesz által kezdeményezett vagyonnyilatkozat-tételi eljárás ezért alkalmas lesz minden kétség eloszlatására - tették hozzá.