Gedeon napja van. | 2024.03.28

David Bowie-ról emlékeznek meg színészek és zenészek közösen

2016-03-29 16:01:00

 Ashes to Ashes - hommage á David Bowie címmel magyar színészek és zenészek Bowie-számokkal emlékeznek meg a január 10-én elhunyt brit művészről április 2-án, szombaton este a Gödör Klub színpadán.

    A koncerten többek között olyan dalok szólalnak meg, mint a Life on Mars, a Rebel Rebel, a Space Oddity, a Heroes, a Rock'n'Roll Suicide, a Lazarus, a Blackstar.
    Az előadók között van Für Anikó, Kamarás Iván, Ónodi Eszter, Gyabronka József, Thuróczy Szabolcs, Hámori Gabriella, Jordán Tamás, Müller Péter Sziámi, Másik János, Jónás Vera, Varga Zsuzsa, Németh Juci és Nagy Kriszta Tereskova - olvasható az esemény szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, Jordán Tamás színművész meglepetéssel készül az eseményre, és a koncerten az Ashes to Ashes című dal is elhangzik.
    A fellépő zenekar tagja Juhász Gábor (gitár), Nagy Ádám (gitár), Gátos Iván (zongora), Gátos Bálint (basszusgitár) és Kaszás Péter (dob).
    A közleményben idézik Salamon András dobost, filmrendezőt, aki kitalálta és megszervezte az eseményt. "Most, hogy néhányan összeálltunk, hogy megidézzük David Bowie személyiségét, nagyon remélem, hogy a színpadon a számára üresen hagyott fénysugárba beleképzelik majd őt magát is a nézők. Azt szeretnénk, ha velünk lenne, mert ez a koncert neki szól" - fogalmazott a szervező.
    A 69 éves brit rockzenész, énekes-dalszerző és producer, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát, január 10-én halt meg rákbetegségben.