Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egyetemi kerékpárkölcsönzés Debrecenben

2016-03-25 19:09:04

 

A magyar felsőoktatásban egyedülálló az a kerékpárkölcsönző rendszer, amelyet 35 millió forintos saját forrásból valósított meg a Debreceni Egyetem (DE) hallgatói önkormányzata - közölte az UniBike pénteki avatóünnepségén Bognár István, a hallgatói önkormányzat elnökhelyettese.

 

     Az Egyetem téri, a Kassai úti és a Böszörményi úti campusokon, valamint az Auguszta klinikai telepen kilencven, GPS-nyomkövetővel ellátott egyetemi kerékpár áll március 30-tól a hallgatók és az oktatók rendelkezésére, hogy gyorsan és környezetbarát módon közlekedhessenek az egyetemi helyszínek között - mondta. 
    Bács Zoltán kancellár elmondta: a DE hallgatói önkormányzata 35 millió forint saját forrásból építette ki a bringarendszert. 
    A kerékpárrendszer az ötlettől a megvalósulásig másfél év alatt épült ki az egyetemen. A jelenlegi négy dokkoló állomásból és kilencven kerékpárból álló flottát az egyetem bővíteni szeretné a jövőben, a Református Hittudományi Egyetemet is bekapcsolva az elérhető útvonalakba - fűzte hozzá.