Andrea napja van. | 2024.04.18

Autóba rejtett pokolgép robbant egy csendőrállomásnál Törökországban

2016-03-25 12:03:00

 

Három katona meghalt, huszonnégy pedig megsérült csütörtök este, amikor a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadói gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak, majd lövöldözni kezdtek a délkelet-törökországi Diyarbakir tartomány Mermer településének csendőrállomásánál - jelentette a Dogan török hírügynökség pénteken.

 

    A detonációt követően a PKK fegyveresei gépkarabélyaikkal lövöldözni kezdtek, amire a biztonság erők választüzet nyitottak.
    Az összecsapás hírére a hatóságok nagy számban mentőegységeket és erősítést vezényeltek a helyszínre. A sebesülteket Diyarbakir város katonai kórházába szállították.
    Az incidens következtében a hatóságok lezárták a Diyarbakirt Bingöl várossal összekötő főutat.
    Törökország délkeleti részében két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok a kurd milíciák és a török haderő között. A biztonsági erők december óta átfogó katonai akciót hajtanak végre a kurd felkelők ellen. Az összecsapások során július óta a török haderő katonáiból mintegy 300-an, a PKK lázadói közül ezrek estek el, számos helyen kijárási tilalom van érvényben.