Emma napja van. | 2024.04.19

Négymillió forint értékű adózatlan dohányt találtak egy budapesti családnál

2016-03-25 11:13:00

 

Hatvan kilogramm vágott dohányt és több mint 2600 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak egy budapesti családi ház udvarán és annak közelében, a mintegy négymillió forint értékű áru egy részét éppen készültek elszállítani a családtagok - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

 

    Az egyik budapesti piacon egy házaspárt és hozzátartozóikat már többször tetten érték, amikor illegális dohánnyal kereskedtek, ezért a pénzügyőrök ellenőrizték a család házát is. Az ellenőrzéskor a ház előtt parkoló járművekbe többen éppen dobozokat és zsákokat pakoltak, a pénzügyőröket meglátva azonban megpróbáltak elrejtőzni - áll a közleményben.
    Az autókban több mint 2600 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint hét kilogramm finomra vágott dohányt találtak. A családi ház udvaráról pedig további 53 kilogramm magyar adójegy nélküli, finomra vágott dohány került elő.
    Az érintettek semmilyen formában nem tudták igazolni a dohánytermékek származását, így a pénzügyőrök az adózatlan, mintegy 4,2 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt a három gépjárművel együtt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók az autók tulajdonosai ellen orgazdaság vétsége miatt büntetőeljárást indítottak. Az ügyben 4,8 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható - tették hozzá.