Gedeon napja van. | 2024.03.28

Brüsszeli merényletek - Berke Barna: nincsen több vesztegetni való időnk

2016-03-24 17:09:30

Nincsen több vesztegetni való időnk, a döntési folyamatokat fel kell gyorsítani - mondta újságíróknak Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkára, a belga fővárosban elkövetetett terrortámadások kapcsán tartott brüsszeli rendkívüli uniós bel- és igazságügyi miniszteri tanácskozást megelőzően, csütörtökön.
Hozzátette: a munkának a hatékony intézkedéseket kell eredményeznie és a jogalkotási folyamatban a terítéken lévő javaslatok gyors elfogadására kell törekedni.
    Ez mindenkinek alapvető érdeke - húzta alá az államtitkár.
    A csütörtöki ülés a szolidaritás kifejezéséről szól, de szólnia kell a határozottságról, az eltökéltségről is - hangsúlyozta Berke Barna.
    Arról tájékoztatott, hogy a legutóbbi bel- és igazságügyi miniszteri tanácskozáson a terrorizmus elleni új irányelv elfogadásakor a politikusok a jogalkotási folyamat gyors előrehaladása mellett érveltek. A létező jogszabályok végrehajtásával ugyanakkor egyes tagállamokban gondok vannak. Néha az adminisztratív kapacitásokkal, a hatékonysággal, a képességekkel, de olykor az akarattal is. Ez így nem mehet tovább - húzta alá az államtitkár.
    Berke Barna szerint a csütörtöki tanácskozáson megfogalmazásra váró közös uniós nyilatkozattervezetet, amely elvi állításaiban és törekvéseiben helyes, követendő célokat szolgál, azt Magyarország támogatni tudja.