Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi: Magyarországon nincs terrorfenyegetés

2016-03-23 07:28:27

Bakondi György szerint Magyarországon nincs terrorfenyegetés, de a brüsszelihez hasonló, súlyos eseményeknél ellenőrizni kell a "szálakat", ezért is rendelték el a 2-es szintű terrorkészültséget.

    A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta, a helyzet tisztázásáig a kormány helyesnek látta bevezetni a 2-es készültséget, amelyet akkor lehet elrendelni, ha ellenőrzött, vagy részben ellenőrzött információk szerint kockázatnak van kitéve az ország.
    Bakondi György szerint a brüsszeli események nincsenek összefüggésben Salah Abdeslam múlt pénteki letartóztatásával, mert a véghez vitt terrorcselekmények nagyobb felkészülést és szervezést igényeltek. A felderítést pedig nehezíti, hogy a terrorista szervezetek "mély konspirációban" működnek, kvázi titkosszolgálati módszereket alkalmazva.
    A belbiztonsági főtanácsadó szólt arról, hogy beigazolódtak azok a kormányzati prognózisok, amelyek szerint a tömeges illegális migráció közbiztonsági válsághelyzetet idéz elő és nemzetbiztonsági kockázatot rejt, ezért az ellenőrzés nélküli beáramlást meg kell szüntetni.