Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vélhetően gyújtogatás történt egy palesztinok elleni merénylet szemtanújának házánál

2016-03-20 12:51:00

 Tűz ütött ki a tavaly nyári, egy palesztin család három tagjának életét kioltó merénylet szemtanújának lakóházában vasárnap hajnalban, a rendőrség gyújtogatásra gyanakszik - értesült a Háárec című újság honlapja.

    A házban élők beszámolója szerint a tűz kitörése előtt valaki betörte az épület hálószobájának ablakát, majd robbanást hallottak. A lakók időben kimenekültek, ezért csak a család egyik tagját szállították kórházba füstmérgezés gyanújával. 
    A Duma nevű palesztin faluban lévő ház mindössze néhány méterre található attól az épülettől, amelyre tavaly július végén Molotov-koktélt dobtak, majd a gyújtóbomba okozta tűzben, illetve később a kórházban életét vesztette a Davasba család három tagja: a szülők és egyik kiskorú fiúgyermekük. A másik, ötéves kisfiukat fél évig egy izraeli kórházban ápolták súlyos égési sérülésekkel.
    A vasárnap lángba borult épület tulajdonosa - aki rokona a korábbi áldozatoknak - két arcát kendővel eltakaró férfit látott tavaly júliusban, amikor segíteni a házhoz sietett. Az izraeli ügyészség idén az év elején vádat emelt szélsőséges izraeli zsidó fiatalok ellen a nyári merénylet ügyében.