Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kancellária miniszter szerint, az oktatás ügye szakmai, nem politikai kérdés

2016-03-19 07:46:57

 

Az oktatás ügye szakmai, nem politikai kérdés, a vitáknak elsősorban a gyerekekről kellene szólniuk - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Apátfalván.

 

    Nagyon sok szülő komoly várakozással van az oktatás felé - mondta Lázár János a Csongrád megyei községben rendezett falugyűlésen.
    A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, a tanároknak az iskola munkahely, az "én választókörzetemben a gyerekeknek az egyetlen lehetőség, hogy kiemelkedjenek onnan, ahova születettek".
    Sok tennivaló van az oktatás területén, javítani kell az iskolák állapotán, a tantermek felszereltségén - közölte Lázár János. Hozzátette: a pedagógusoknak is sok problémája van, de ezek részben szakmai, részben munkáltatói kérdések.
    A miniszter hangsúlyozta, az oktatás tartalmi kérdései sokkal jobban foglalkoztatják, mint hogy a pedagógusoknak 22 vagy 24 órát kell hetente tanítaniuk, illetve az, hogy a nyári szünet két és fél vagy három hónapos.
    A munkakörülményeken kész javítani a kormány, ehhez szakmai egyeztetésekre van szükség - mondta a politikus.
    Lázár János rámutatott, az iskolákban nincs helye a politikának, a gyerekeket nem szabad politikai célokra fölhasználni.
    A képviselő szerint március 15-én Budapesten politikai demonstráció tartottak, nem a gyerekekért, hanem Orbán Viktor és a Fidesz ellen tüntettek.     Ha sztrájkolnak a pedagógusok nem a kormánnyal tolnak ki, hanem a gyerekekkel - tette hozzá.