Tivadar napja van. | 2024.04.20

OEK: tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

2016-03-18 14:11:02

 

Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma: az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb összesített adatai szerint az országban március 7. és 13. között az előző hetinél 35 százalékkal kevesebb, 23 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 

 

    A 10. héten a fővárosban és tizenöt megyében csökkent, egy megyében (Csongrád) nem változott, három megyében (Békés, Somogy, Vas) emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. 
    Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző hetekhez képest, továbbra is elsősorban gyerekeket és fiatal felnőtteket betegített meg a vírus.
    Az epidemiológiai központ honlapján közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.
    Az influenzajárvány miatt továbbra is a főváros és tizenegy megye több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.